23 Nisan 2014 Çarşamba

Feminen mi? Kültürel mi?


   İnsanları dış görünüşlerine göre yargılamak oldukça kolaydır. Giydiği kıyafetin renginden, taktığı aksesuarın modeline kadar ter türlü kıyafetinden kişileri etiketleyebiliriz. Bunların en bilinenlerinden biri de şalvar üzerine dönen diyologlardır.
  Şalvar giyen biri görüldüğünde 'Köyden mi geldin?' -Sanki köyden gelmek kötü bir şeymiş gibi.- 'O ne öyle? Üzerinde çok kötü durmuş' şalvarı sevdiği için giyenler bunlar gibi cümlelerle bundan bir kaç yıl önce çok fazla karşılaşıyorlardı. Ancak, şalvarın ünlü moda markaları tarafından koleksiyonlarında kullanılması şalvarı bir anda insanların gözünde sevimli kıldı. Ne de olsa artık moda olmuştu ve giyilebilirdi. Gerekirse tonla para verilip tasarım şalvarlar alınacaktı. Erkekler açısından ise durum şöyleydi: Eğer şehirde yaşıyorsan ve 'feminen' değilsen şalvar giymemelisin. Çünkü şalvarı ya 'feminenler' giyer ya da köy ağaları.
 Değişen moda akımları ve görüşlerden sonra gençlerin şalvara nasıl baktığını anlamak için 'Şalvar giyer misiniz?' sorusunu yönelttim. Cevapları aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder